Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Nežan ovseni keks sa medom i mlekom

Nežan ovseni keks sa medom i mlekom

Michaela BerovaMichaela Berova
Šegrt
188484
Nežan ovseni keks sa medom i mlekom2 / 2
08/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Možete da dodate koštunjavo voće ili drugo sušeno voće po vašem ukusu u nežan ovseni keks sa medom i mlekom"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • med - 1 kašika
  • šećer - 60 g
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - po ukusu
  • maslac - 120 g
  • mleko - 4 kašike
  • ovsene pahuljice - 100 g
  • brašno - 150 g (može da se koristi i integralno)
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • sušene kajsije - 6 komada (po želji)
  • suvo grožđe - 50 g, svetlo (po želji)
  • orašasti plodovi - po ukusu
  • sušeno voće
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci treba da su sa sobne temperature. Muti se maslac sa šećerom, solju i medom. Dodaje se mleko i jaje.

Brašno se meša sa praškom za pecivo, vanilom, sušenim voćem i ovsenim pahuljciama i dodaje se u maslac smesu.

Meša se špatulom nežno. Kašikom se grebe smesa, lagano se oforme lopte, veće od oraha.

Poređaju se u posudu za pečenje psotavljenu papirom za pečenje. Blago se pritiskaju ovseni kolačići u sredini.

Ispeku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.

Izvade se i nakon 5 minuta ukusni keks se poređa na reštku, da se potpuno ohladi.

Možete da dodate koštunjavo voće ili drugo sušeno voće po vašem ukusu u nežan ovseni keks sa medom i mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: