Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Ovseni keks sa bananom i brusnicama

Ovseni keks sa bananom i brusnicama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Ovseni keks sa bananom i brusnicama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
8
"Popodneva vape za nekolicinom ovog ovsenog keksa"

Potrebni sastojci

  • banana - 1 komad
  • brusnice - 35 g (ili suvo grožđe)
  • ovsene pahuljice - 200 g, fine (filetirane)
  • brašno - 80 g
  • med - 75 g
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • ulje - 20 g + za mazanje ruku
  • soda bikarbona - 1 kašičica (blago prepunjena)
  • šećer - 2 kašike
  • so - 1 mali prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Izgnječite u posudi meku oljuštenu bananu, dodajući u nju sok od limuna. Dodajte sodu, promešajte i sačekajte da se aktivira.

Tek tada dodajte prstohvat soli, ulje, šećer i med.

Promešajte i dodajte brašno sa ovsenim pahuljicama. Ako vam smesa ispadne ređa, ne žurite da dodate odmah još brašna, već sačekajte da pahuljice upiju tečnost.

Isecite brusnice i dodajte ih u smesu, zamesite ih dobro.

Uključite rernu na 175 stepeni. Spremite posudu za pečenje postavljenu papirom.

Namažite ruke i oblikujte keks od smese. Stavljajte ih u posudu za pačenje. Imajte u vidu da će vam izaći dve porcije.

Pecite keks dok ne bude gotov - oko 15-18 minuta.

Ovseni keks sa bananom i brusnicama je sajan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: