Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Ovseni keks sa čokoladnim prelivom

Ovseni keks sa čokoladnim prelivom

Lilia Tsacheva/LipodveLilia Tsacheva/Lipodve
Kuvar
1733051580
Ovseni keks sa čokoladnim prelivom
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 2
10/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
20
"Ovseni keks sa neodoljivo ukusnim čokoladnim prelivom - uzimajte dok još ima nečega u tanjiru"

Potrebni sastojci

  • za keks
  • urme - 140 g, očišćene od koštica
  • flejks - 100 g, od spelte ili ovsene pahuljice
  • biljno mleko - 60 ml
  • tahini - 80 g, od koštunjavog voća
  • so - prstohvat
  • vanila
  • kokosovo brašno - 55 g
  • za glazuru
  • kokosovo ulje - 20 g, istopljeno
  • med - 50 g
  • kakao - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovajhrskavi ovseni keks u blenderu sameljite flejks od spelte ili ovsene pahuljice dok ne dobijete fino brašno.

Dodajte sve ostale sastojke osim kokosovog brašna i blendirajte tako da dobijete lepljivu smesu.

Sipajte u posudu dodajte kokosovo brašno i mešajte dok ne dobijete testo od koga možete da oformite loptice koje se ne lepe.

Oformite loptice veličine oraha i stavite u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.

Pritisnite svaku lopticu viljuškom, tako da je spljeskate i da postane keks.

Pecite veganski keks u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20 minuta.

Glazura:

Istopite kokosovo ulje zajedno sa medom i dodajte kakao, promešajte dobro i prelijte pripremljen keks.

Jedite ovseni keks sa čokoladnim prelivom sa zadovoljstvom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: