Način pripreme
Jaja umutiti sa šećerom, pa dodati so, brašno i mleko. Kad se sjedini dodavati i kiselu vodu. Ulje dodati na kraju i blago promešati. Treba da se dobije smesa gustine za standardne palačinke.
Manji deo pripremljene smese (1-2 kutlače) odvojiti u posebnu posudu pa dodati kakao, šećer i malo mleka kako bi smesa bila približno iste gustine kao i svetla.
Sipati tamnu smesu u poslalstičarski špric sa uskim nastavkom ili u plastičnu kesicu kojoj je veoma malo odsečen vrh. Kad se kesica ne koristi, otvor okrenuti na gore, pošto je smesa tečna i lako curi.
Tiganj premazan sa malo ulja zagrejati pa tamnom smesom oblikovati spiralu na tiganju. Odmah potom kutlačom sipati svetlu smesu i razliti u tiganju da se formira palačinka.
Ispeći ih sa obe strane, mazati namazom po izboru i služiti.
Prijatno uz šarene palačinke!