Način pripreme
Jaja, šećer i vanilin šećer umutiti mikserom.
Zatim dodati 150 g brašna, 150 ml mleka, so, umutiti mikserom, pa umešati ostatak brašna i mleka i izmiksati.
Uliti vodu, kiselu vodu, ulje i izmešati ručnom žicom.
Pripremljenu smesu za palačinke ostaviti da odstoji u frižideru pola sata.
Od smese odvojiti 200 ml i u tu odvojenu smesu dodati kakao i dobro izmešati viljuškom kako se ne bi stvorile grudvice.
Tiganj zagrejati i premazati uljem.
Kašičicom uzimati smesu za palačinke sa kakaom i stavljati u tiganj, tako da se naprave tačke, ili pustite da se razlije i da palačinke dobiju lepe šare.
Ostaviti desetak sekundi da se zapeku.
Preliti žutim delom testa za palačinke i peći, pa kada se ispeku okrenuti da se i druga strana ispeče.
Odlagati ih na tanjir i dok su još vruće premazivati eurokremom i posuti mlevenom plazmom.
Šarene palačinke sa kakaom urolati ili ih presavijati u oblik trougla i poslužiti.