Način pripreme
Umutite jaja sa tri prstohvata šećera i prstohvatom soli.
Dodajte kiselo mleko i ponovo umutite žicom.
Sipajte ovseno brašno sa praškom za pecivo i dobro promešajte. Na kraju dodajte sveže maline, gnječite/trljajući ih prstima kako biste ih napravili na komade različitih veličina.
Promešajte kašikom i ostavite testo za palačinke da odstoji 5-10 minuta.
Kada ste spremni, obilno nauljite nelepljivi tiganj i zagrejte ga na srednjoj vatri.
Izvadite malu kutlaču smese i oblikujte male palačinke zadnjom stranom kutlače kako biste dobili što pravilniji oblik. Slične su američkim palačinkama u mini verziji.
Pecite dok ne porumene i okrenite na drugu stranu. Uradite to dok se smesa ne završi.
Poslužite tople palačinke sa malinama sa mslacem, slatkom od malina, tečnom čokoladom ili medom.
Raskošan doručak za mlade i stare!