Način pripreme
Operite ajsberg, ocedite dobro listove i iskidajte u veliku posudu.
Očistite mladi luk i operite čeri paradajz.
Iseckajte luk i prepolovite čeri. Stavite ga u ajsberg u posudu. Začinite solju od limuna, solju, maslinovim uljem i balsamiko sirćetom.
Ocedite tunjevinu.
Možete da marinirate sami evropske inćune ili da koristite iz konzerve.
Budući da se teško nalaze ja ih mariniram sama tako što ih očistim, podelim na filete i ostavljam da odstoje u smesi od vode, sirćeta i soli nekoliko sati ili dok ne pobele.
Posle ih pokrivam maslinovim uljem i tako mogu da čuvam duže vreme i uvek da su mi pri ruci za pravljenje ove ukusne riblje salate.
Rasporedite povrće iz posude u dva tanjira za salatu (ili više, zavisi koliko velike porcije želite). Stavite odozgo ribu tunu i marinirane evropske inćune.
Po želji možete da pospete riblju salatu sa ajsbergom i čeri paradajzom sirovim semenkama bundeve.
Prijatno!