Način pripreme
Ako tražite keksiće koje je lako napraviti i savršeni su za hladnu sezonu, keksići sa bademima i cimetom su baš za vas!
Zaista se pripremaju za nekoliko minuta, sa malo sastojaka i malo alata, neće vam ni trebati električni mikser. Možemo da prilagodimo kolače po svom ukusu dodavanjem različitih sastojaka kao što su čokoladne kapi i kap likera.
Keksići sa bademom se dobro čuvaju u hermetički zatvorenoj posudi nekoliko dana. Hajde da vidimo recept!
Počnimo da pripremamo keksiće sa cimetom tako što ćemo rernu zagrejati na 180 stepeni i obložiti pleh papirom za pečenje. Ostavite ga na stranu, koristićete ga kasnije.
Bademe sitno iseckajte mikserom, takođe ostavite sa strane.
U velikoj činiji umutite jaje, šećer i ulje od semenki. Sastojke mešati nekoliko minuta kuhinjskom kašikom, treba da se dobije homogena krema.
Dodajte mlevene bademe i mleveni cimet, ponovo mešajte dok se sastojci ne sjedine.
Na kraju ubacite i brašno i prašak za pecivo, trebalo bi da dobijemo testo sa kojim se lako radi.
Oblikujte loptice ili duguljaste fitilje od po 20-ak grama, poređajte ih na pleh na maloj udaljenosti jedan od drugog.
Ukrasite svaki retro keksić tako što ćete po želji staviti ceo badem u centar svakog ili dva na duguljaste kolačiće.
Pecite keksiće sa bademima i cimetom na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne porumene.
Prijatno!