Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Keksići sa bademom i cimetom

Keksići sa bademom i cimetom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Keksići sa bademom i cimetom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
21/04/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
30
"Ako tražite keksiće koje je lako napraviti i da su savršeni za hladnu sezonu, kolačići sa bademima i cimetom su baš za vas!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • ulje od semena - 100 g (koristio sam suncokretovo)
  • šećer - 100 g
  • brašno - 150 g
  • bademi - 200 g mlevenih
  • cimet - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1/2 pakovanja za slatkiše
  • bademi - celi, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Ako tražite keksiće koje je lako napraviti i savršeni su za hladnu sezonu, keksići sa bademima i cimetom su baš za vas!

Zaista se pripremaju za nekoliko minuta, sa malo sastojaka i malo alata, neće vam ni trebati električni mikser. Možemo da prilagodimo kolače po svom ukusu dodavanjem različitih sastojaka kao što su čokoladne kapi i kap likera.

Keksići sa bademom se dobro čuvaju u hermetički zatvorenoj posudi nekoliko dana. Hajde da vidimo recept!

Počnimo da pripremamo keksiće sa cimetom tako što ćemo rernu zagrejati na 180 stepeni i obložiti pleh papirom za pečenje. Ostavite ga na stranu, koristićete ga kasnije.

Bademe sitno iseckajte mikserom, takođe ostavite sa strane.

U velikoj činiji umutite jaje, šećer i ulje od semenki. Sastojke mešati nekoliko minuta kuhinjskom kašikom, treba da se dobije homogena krema.

Dodajte mlevene bademe i mleveni cimet, ponovo mešajte dok se sastojci ne sjedine.

Na kraju ubacite i brašno i prašak za pecivo, trebalo bi da dobijemo testo sa kojim se lako radi.

Oblikujte loptice ili duguljaste fitilje od po 20-ak grama, poređajte ih na pleh na maloj udaljenosti jedan od drugog.

Ukrasite svaki retro keksić tako što ćete po želji staviti ceo badem u centar svakog ili dva na duguljaste kolačiće.

Pecite keksiće sa bademima i cimetom na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne porumene.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: