Način pripreme
Ovi predivni austrijski keksići se spremaju za Božić sa mnogo cimeta, kako bi se osetila aroma praznika. Mogu da se umoče u istopljeni nugat od lešnika ili da se zalepe kao što sam vam dala u receptu.
Prosejte brašno na radnoj površini, dodajte šećer u prahu, vanilin šećer, mlevene bademe, prašak za pecivo, meki maslac.
Izrendajte marcipan i dodajte na ostale sastojke. Stavite jaje, sve brzo umesite.
Rasporedite smesu na dva i ostavite u frižideru na 2 sata. Savetujem vam da pripremite testo od prethodnog dana, tako će vam biti laganija i prijatnija priprema ovih veoma ukusnih božićnih kolačića.
Razvijte testo i isecite kolačiće pomoću okruglog kalupa za keksiće. Keksiće stavite u nauljenu tepsiju za pečenje i pecite otprilike 10 minuta na 200°C.
Istopite nugat /kuvertiru/ posebno na pari. Dodajte prepečene iseckane bademe i pomešajte ih. Nemojte stavljati čokoladu u nugat od lešnika, jer će postati teška zbog čokolade.
Ohlađene keksiće premažite nugatom i zalepite ih. Ukrasite ih iseckanim bademima i čokoladom, istopljenom na vodenoj pari.
Sačekajte da se čokolada i nugat krem dobro stegnu, pre nego što poslužitebožićne keksiće sa bademima i nugat kremom ili stavite u kutiju.