Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Božićni keksići sa bademom i nugat kremom

Božićni keksići sa bademom i nugat kremom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5831002k240
Božićni keksići sa bademom i nugat kremom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
16/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
30
"Božić će biti još bajkovitiji, čim izvadimo kutiju keksića sa bademima i nugat kremom"

Potrebni sastojci

  • bademi - 160 g, mleveni + 50 g, iseckani i pečeni
  • brašno - 160 g
  • maslac - 150 g, meki
  • žumance jajeta - 1 komad
  • marcipan - 30 g
  • cimet - 3 kašičice
  • vanila - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 70 g
  • nugat - 200 g, kuvertura od lešnika ili u teglici
  • čokolada - 60 g, za dekoraciju keksića
* merne jedinice

Način pripreme

Ovi predivni austrijski keksići se spremaju za Božić sa mnogo cimeta, kako bi se osetila aroma praznika. Mogu da se umoče u istopljeni nugat od lešnika ili da se zalepe kao što sam vam dala u receptu.

Prosejte brašno na radnoj površini, dodajte šećer u prahu, vanilin šećer, mlevene bademe, prašak za pecivo, meki maslac.

Izrendajte marcipan i dodajte na ostale sastojke. Stavite jaje, sve brzo umesite.

Rasporedite smesu na dva i ostavite u frižideru na 2 sata. Savetujem vam da pripremite testo od prethodnog dana, tako će vam biti laganija i prijatnija priprema ovih veoma ukusnih božićnih kolačića.

Razvijte testo i isecite kolačiće pomoću okruglog kalupa za keksiće. Keksiće stavite u nauljenu tepsiju za pečenje i pecite otprilike 10 minuta na 200°C.

Istopite nugat /kuvertiru/ posebno na pari. Dodajte prepečene iseckane bademe i pomešajte ih. Nemojte stavljati čokoladu u nugat od lešnika, jer će postati teška zbog čokolade.

Ohlađene keksiće premažite nugatom i zalepite ih. Ukrasite ih iseckanim bademima i čokoladom, istopljenom na vodenoj pari.

Sačekajte da se čokolada i nugat krem dobro stegnu, pre nego što poslužitebožićne keksiće sa bademima i nugat kremom ili stavite u kutiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: