Praline sa keksom

VecaVeca
Šef kuhinje
7083952k3279
Praline sa keksom
Fotografije: Veca
1 / 3
22/04/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Slatki mali zalogajčići, kojima nećete odoleti!"

Potrebni sastojci

  • Za čokoladnu smesu
  • ulje - 4 kašike
  • čokolada za kuvanje - 200 g
  • Za punjenje
  • šećer u prahu - 60 g
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • mleveni keks - 120 g
  • margarin - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za čokoladnu smesu:

Ulje staviti u šerpu, dodati čokoladu za kuvanje koju ste polomili na kockice i otopiti na pari.

Kalup za praline premazati čokoladnom smesom, koristeći silikonsku četkicu i ostaviti u frižider da se stegne.

Tako premazivati i hladiti u frižideru još dva puta.

Za punjenje:

U šerpu usuti šećer u prahu, dodati slatku pavlaku, margarin i staviti na vatru.

Kada se šećer otopi i sjedini sa slatkom pavlakom i margarinom skloniti sa vatre.

U smesu dodati mleveni keks i iznešati varjačom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Kada se smesa prohladi, ali ne sasvim već da bude mlaka rasporediti je preko čokolade u kalupu.

Zatim naneti čokoladnu smesu preostalu od premazivanja kalupa, tako da se popune sve praznine u kalupu.

Kalup sa pralinama ostaviti u frižider da se stegnu.

Praline sa keksom izručiti iz kalupa, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: