Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Jela u đuvečari»Đuvečare sa brokolijem i piletom

Đuvečare sa brokolijem i piletom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682295k233
Đuvečare sa brokolijem i piletom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
28/04/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Đuvečare sa brokolijem i piletom servirajte uz čašu belog vina i uživajte u jednom ukusnom ručku ili večeri."

Potrebni sastojci

  • brokoli - 500 g, svež
  • pileće meso - 300 g
  • so
  • crni biber
  • za bešamel
  • maslac - 30 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 3 supene kašike
  • bujon - 500 ml, pileći
  • so
  • crni biber
  • muskatni oraščić
  • još
  • kačkavalj - 100 g
  • grana padano - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove ukusne đuvečare sa brokolijem i piletom možete koristiti pileće meso kako od bataka, tako i pileći file u zavisnosti od vašeg ukusa.

Ja sam izabrala da napravim sa otkoštenim batacima sa kojih sam skinula kožicu.

Kuvajte meso skoro dok ne bude gotovo sa malo soli i nekoliko zrna crnog bibera.

U međuvremenu skinite formiranu penu.

U drugoj posudi zagrejte vodu i čim voda uzavri, blanširajte brokoli, prethodno naseckan na ružice, na 5 minuta.

Nakon toga ocedite i odmah stavite brokoli u ledenu vodu.

Pripremite 3 đuvečare i u njih rasporedite brokoli.

Meso naseckajte na zalogaje i dodajte i njih.

Bujon procedite i sačuvajte.

Napravite Bešamel sos tako što zagrejete maslac i ulje i zapržite u njima brašno. Ja sam koristila integralno brašno, ali vi možete da napravite Bešamel i sa belim pšeničnim brašnom.

Čim brašno promeni svoju boju, počnite da dodajete pileći bujon u mlazu, neprestano mešajući da se ne bi formirale grudvice.

U sos dodajte so, crni biber i muskatni oraščić i ostavite na slaboj ringli na nekoliko minuta dok se sos blago ne zgusti.

Nije neophodno da bude mnogo gust, zato što će se prilikom pečenja dodatno zgustiti.

Rasporedite sos u đuvečare, treba gotovo da prekrije brokoli i pileće meso.

Kačkavalj naseckajte na tanke trake i pokrijte đuvečare njime, nakon čega pospite izrenadnim Grana Padano sirom.

Stavite đuvečare sa piletom da se peku otprilike 30 minuta dok se ne dobije zlatasta boja.

Đuvečare sa brokolijem i piletom servirajte uz čašu belog vina i uživajte u jednom ukusnom ručku ili večeri.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: