Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jela u đuvečari»Đuvečare sa paradajzom i lukankom

Đuvečare sa paradajzom i lukankom

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
1303377241
Đuvečare sa paradajzom i lukankom
Fotografije: AneliaStefanova
1 / 5
16/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Đuvečare sa paradajzom i lukankom za decu i odrasle izelice. Napadajte, dok je još toplo!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 komada
  • paprike - 2 komada, sveže
  • lukanka - 250 g (ili čajna kobasica)
  • sir - 200 g
  • maslac - 4 kašike
  • čubar - 2 kašičice
  • aleva paprika - za posipanje
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

strongParadajz se seče na sitne kocke i stavlja se na dno đuvečara (po 1 paradajz po đuvečari).

Preko njega se raspoređuju sitno isečene paprika i lukanka.

Sledi namrvljeni sir, a preko njega se stavlja kašičica omekšalog maslaca.

Jelo se posipa čubrom i zapeče se dvadesetak minuta na 200 stepeni.

Nakon toga preko svake đuvečare se razbija po jedno jaje, a žumance se probuši da se razlije.

Posipa se prstohvatom aleve paprike i dopeče se još dva-tri minuta.

Đuvečare sa paradajzom i lukankom su uvek dobra ideja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: