Način pripreme
Belanca se mute sa šećerom u vazdušasti sneg. Dodaje se brašno sa praškom za pecivo i pažljivo se meša.
U drugoj se mute žumanca sa šećerom. Dodaje se brašno sa praškom za pecivo i meša se.
U nauljen i nabrašnjen kalup za kolač se sipa jedan deo žute smesa.
Pospite kakaom i pomoću kašike rasporedite belanca tako što ih stavljate na gomilice. Ponovo pospite kakaom i sipajte ostali žuti deo.
Pecite kolač na 180 stepeni otprilike 40 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi,
Pavlaku umutite u vazdušasti krem. U posudi pomešajte kiselu pavlaku i šećer u prahu. Dodajte je u drugu pavlaku i dobro izmešajte.
Rasecite kolač na dva dela. Namažite jedan deo kremom, pospite slatkom i pokrijte drugim delom.
Ceo kolač namažite tankim slojem krema i pospite kokosovim brašnom i čokoladnim štapićima.
Sunčani kolač je gotov.