Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Sporo kuvana barbikju rebra

Sporo kuvana barbikju rebra

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
9419223
Sporo kuvana barbikju rebra
Fotografije: Tsvetina Gavazova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Sa ovim laganim i nezahtevnim receptom, za koji nije potrebno mnogo vremena, dobjate rebra jedinstvenog ukusa, meso koje se odvaja od kostiju i topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • rebra - 2.5 kg
  • barbikju sos - 1 flaša (450 ml)
  • senf - 3 supene kašike
  • sos vorčester - 10 ml
  • šećer - 15 g
  • paradajz sos - 500 ml
  • so
  • beli biber
  • beli luk u prahu
  • aleva paprika
  • majčina dušica
  • jabukovo sirće - 100 ml, sajder
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo suve sastojke, količina treba da bude dovoljna da se natrljaju rebra sa obe strane. Začinjena rebra ređamo u posudu aparata, odozgo posipamo solju i stavljamo u frižider na bar 2 sata.

* Ako imate mogućnost uvaljajte meso u začine i ostavite jednu noć da odstoje.

U drugoj posudi pomešajte sve ostale sastojke, nakon toga sipajte BBQ sos, napunite pola flaše sa vodom, protresite da se pokupi sve sa ivica i sipajte u marinadu.

Dobro promešanu marinadu sipajte u rebra.

Stavvite posudu sa rebrima i uključite na sledeći program:

- teleća rebra: 8 sati na programu Slow cook- Low;

- ili može na programu 5 sati Slow cook- High;

- rebra divlje svinje: 8 sati na programu Slow cook- High;

Kad se program završi, ako želite možete uključiti program Air fryer 5 minuta na 190 stepeni.

Sporo kuvana barbikju rebra su gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: