Bonapeti.rs»Recepti»Mlečni proizvodi i zamene»Domaće kiselo mleko»Gusto kiselo mleko po bakinom receptu

Gusto kiselo mleko po bakinom receptu

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Gusto kiselo mleko po bakinom receptu
Fotografije: Doni Niki
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
6
"Zamišljamo ovo bakino kiselo mleko od ovčijeg mleka sa jagodama i borovnicama i posuto izmrvljenim kakao kolačićem"

Potrebni sastojci

  • ovčije sveže mleko - 3 l
  • kiselo mleko - 6 kašika sa visokim procentom masnoće 4%
* merne jedinice

Način pripreme

Ovčije mleko se procedi kroz sitno sito i kuva u odgovarajućoj nelepljivoj posudi ili u posudi koja se nalazi u drugoj posudi sa vodom.

Kad mleko provri, skida se sa šporeta. Kada temperatura mleka padne do tačke da prst može da podnese toplotu (45 stepeni), kutlačom uzmite malo svežeg mleka i dodaje se u kiselo mleko.

Meša se veoma dobro – dok se ne dobije jednolična smesa koja se sipa u sveže mleko i dobro promeša.

Gotova smesa se sipa u suve tegle ili posude, a ponovo se propušta kroz cediljku, tako da mleko postaje glatko i bez ijedne grudvice.

Tegle se zatvaraju poklopcem, stavljaju u plastičnu kesu i umotaju u električno ćebe (ili nešto pogodno za održavanje konstantne temperature) 3, 5 sata.

Posle toga, bakino gusto ovčije kiselo mleko se stavlja u frižider.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: