Pečena svinjetina sa sosom

Pečena svinjetina sa sosom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
29 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
59 min.
Porcije
10
"Pečeni svinjski file je savršeno praznično jelo - oslonite se na klasiku"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 600 g
  • ulje - 30 g, biljno
  • ruzmarin - isečen
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • beli luk - 3 čena
  • so - po ukusu
  • za sos
  • sos grejvi
  • brašno - 1 supena kašika
  • maslac - 50 g
  • voda - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte beli luk, ruzmarin, so i maslinovo ulje u posudi.

Namažite meso smesom. Uvijte u odgovarajući čvrst konad da se sačuva oblik.

Stavite svinjski file u najlon kesu i stavite u frižider na oko 30 minuta.

Stavite file u kalup za pečenje i stavite u rernu, prethodno ugrejanu na 200 stepeni oko 20 minuta.

Prilikom probijanja nožem iz pečenog mesa treba da izađe bistar sok. Ako je sok roze, nastavite. Ako ništa ne teče, znači da ste presušili meso.

Izvadite file iz rerne, pokrijte folijom i ostavite da stoji 10 minuta.

Zapecite brašno u tiganju na umerenoj vatri.

Dodajte maslac, mešajte energično dvenom kašikom.

Dodajte proceđeni sos iz pečene svinjetine.

Dodajte mlaku vodu lagano.

Mešajte dok ne dobijete homogeni pečeni svinjski file sa sosom.

Servirajte pečeni svinjski file sa sosom i odgovarajućim povrćem.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: