Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Pečena svinjetina sa giros marinadom

Pečena svinjetina sa giros marinadom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2674171651
Pečena svinjetina sa giros marinadom
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 5
02/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
6
"Krhka i ukusna pečena svinjetina sa giros marinadom - nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 1 kg, celo parče ili vrat, plećka
  • luk - 2 komada
  • začini za giros
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Ako nemate specijalan začin za giros možete u posudu da stavite malo sledećih začina: alevu papriku, biber, origano, ruzmarin, mirođiju, majčinu dušicu, korijander, bosiljak, piment, lovorov list, beli luk u prahu, so. Prelivaju se uljem.

Svinjski but se iseče na tanke kriške.

Konci se ukrste preko folije. Stavljaju se tri kriške mesa. Mažu se začinima i stavlja se luk, isečen na kriške.

Stavljaju se nove tri kriške mesa, pri čemu se okreću u suprotnom pravcu.

Mažu se ponovo začinima i stavlja se luk. Tako se nastavlja dok se ne potroši meso. Zaveže se dobro kocima i stavlja se u posudu za pečenje.

Marinirano meso se ostavlja na hladnom tokom jedne noći.

Sledećeg dana u posudu za pečenje se sipa šolja vode i stavlja se u hladnu rernu.

Giros se peče 2 sata na 170 stepeni, dok se s vremena na vreme meso preliva sosom koji se stvorio.

Ukusna pečena svinjetina se servira sa arapskim hlepčićem sa krompirom, svežom salatom i obavezno dzadziki sosom.

Prijatno jelo uz ovu pečenu svinjetinu sa giros marinadom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: