Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa pršutom i kačkavaljem

Omlet sa pršutom i kačkavaljem

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4561412k
Omlet sa pršutom i kačkavaljem
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
7 min.
Porcije
1
"Sočni omlet se presavija na dva i ostavlja se na još pola minute u tiganju... a znate posle kako se jede za 1 minutu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • voda - 2 supene kašike
  • pršuta - 60 g
  • kačkavalj - 40 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • začini - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se razbiju jaja i u njih se dodaju 2 supene kašike vode. Mešaju se viljuškom energično da postanu tečna.

U tiganj za palačinke ili drugi odgovarajući prečnika otprilike 25 cm se stavlja masnoća i zagreva se na umerenoj vatri.

Sipa se smesa od jaja na zagrejani tiganj da ravnomerno pokrije dno. Još dok su jaja polutečna, posipa se prethodno narendanim kačkavaljem sa tanko naseckanom pršutom.

Sve se ravnomerno raspoređuje. Začinjava se po izboru, ako smatrate da ima potrebe.

Kada se kačakvalj istopi, a jaja sa donje strane u tiganju dobiju prijatnu bpju, sočni omlet se presavija na dva dela i ostavlja se na još pola minute u tiganju.

Zatim se pažljivo presipa u tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: