Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Japanski omlet sa kačkavaljem - Tamagojaki

Japanski omlet sa kačkavaljem - Tamagojaki

AleksandarAleksandar
Početnik
1038
Japanski omlet sa kačkavaljem - Tamagojaki
Fotografije: Aleksandar
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Univerzalno jelo - ukusan omlet sa blago egzotičnom notom, koji će mnogi zavoleti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 - 3 komada
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • kačkavalj - 20 g
  • alge nori - 1 list
  • maslac - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Razbijte jaja u činiju, dodajte so i biber, pa zatim dobro umutite.

2. Isecite listove alge na 3 jednaka dela.

3. Stavite tiganj na srednje zagrejanu ringlu i otopite maslac, kako se omlet ne bi lepio.

4. Dodajte 1/3 smese od jaja u tiganj i pre nego što se u potpunosti isprže, dodajte 1 od listova Nori i 1/3 kačkavalja.

5. Napravite omlet pomoću špatule i uvijte ga, a zatim pomerite u jedan kraj tiganja.

6. Ponovite korake 4 i 5 još dvaput.

7. Poslužite uz vaš omiljen sos.

Napomena: Potreban vam je kockasti tiganj za Tamagojaki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: