Način pripreme
Za ove ukusne čokoladne bombone prvo pripremite voćni nadev. Možete koristiti kako sveže, tako i zamrznuto voće. Stavite voće u kaserolu i u nju dodajte nekoliko kašika vode, limunov sok i zaslađivač po želji (stevija, javorov sirup, agava sirup).
Kuvajte slatko 10 minuta dok se blago ne zgusti.
Zatim sklonite sa ringle i dodajte čia semenke. Ostavite da se ohladi i da čia semenke nabubre.
Čim slatko dobije konzistenciju želea, mali poslužavnik ili dasku za sečenje prekrijte papirom za pečenje.
Na papir stavite po kašičicu slatkog i stavite poslužavnik u zamrzivač na sat vremena.
KAda se nadev za bombone stvrdne, istopite čokoladu u posudi na vodenoj pari i umočite svaku bombonu u istopljenu čokoladu. Koristila sam crnu čokoladu sa izmrvljenim lešnicima sa 86% kakaoa.
Ponovo poređajte bombone na papir i stavite u frižider na pola sata.
Nakon toga se možete počastiti ovim ukusnim i zdravim čokoladnim bombonama sa voćnim nadevom.