Način pripreme
Čiz kolač sa bademovim brašnom i jagodama je za sladak i nezaboravan dan!
Prvo izlomimo i sameljemo običan keks dok ne dobiemo fino brašno u blenderu.
Prebacujemo u posudu, dodajemo bademovo brašno i rastopljeni maslac.
Mešamo sve dok ne dobijemo homogenu smesu. Nakon toga stavljamo u kalup (prečnika 20 cm) i pritiskamo, ravnomerno popunjujemo dno.
Ovako pripremamo osnovu čiz kolača. Želatin prvo stavljamo u 60 ml hladne vode. Nakon što nabubri, rastopimo na pari.
Čim dobje sobnu temperaturu pomešamo sa maskarponeom, tečnom pavlakom, šećerom u prahu i esencijom ruma u posudi.
Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu, nakon toga sipamo preko osnove od keksa našeg kolača.
Pokrivamo providnom folijom i stavljamo u frižider dok se ne stegne dobro. Čim kolač sa keksom bude gotov isečemo na komade, na svako stavljamo jagodu posutu braon šećerom.
Neka vam je slatko!