Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čiz kolač sa bademovim brašnom i jagodama

Čiz kolač sa bademovim brašnom i jagodama

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
172821k58
Čiz kolač sa bademovim brašnom i jagodama
Fotografije: Evgenia
1 / 4
16/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Čiz kolač sa bademovim brašnom i jagodama za sladak i nezaboravan dan!"

Potrebni sastojci

  • običan keks - 120 g
  • bademovo brašno - 20 g
  • kravlji maslac - 60 g
  • maskarpone - 120 g
  • tečna pavlaka - 130 ml, slatka
  • šećer u prahu - 120 g
  • želatin - 1 kesica
  • esencija ruma
  • jagode
  • braon šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Čiz kolač sa bademovim brašnom i jagodama je za sladak i nezaboravan dan!

Prvo izlomimo i sameljemo običan keks dok ne dobiemo fino brašno u blenderu.

Prebacujemo u posudu, dodajemo bademovo brašno i rastopljeni maslac.

Mešamo sve dok ne dobijemo homogenu smesu. Nakon toga stavljamo u kalup (prečnika 20 cm) i pritiskamo, ravnomerno popunjujemo dno.

Ovako pripremamo osnovu čiz kolača. Želatin prvo stavljamo u 60 ml hladne vode. Nakon što nabubri, rastopimo na pari.

Čim dobje sobnu temperaturu pomešamo sa maskarponeom, tečnom pavlakom, šećerom u prahu i esencijom ruma u posudi.

Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu, nakon toga sipamo preko osnove od keksa našeg kolača.

Pokrivamo providnom folijom i stavljamo u frižider dok se ne stegne dobro. Čim kolač sa keksom bude gotov isečemo na komade, na svako stavljamo jagodu posutu braon šećerom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: