Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Mafini sa bademovim brašnom i jagodama

Mafini sa bademovim brašnom i jagodama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Mafini sa bademovim brašnom i jagodama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Da či ste spremni da uživate u mafinima sa bademovim brašnom i jagodama, zato što smo mi u potpunosti spremni"

Potrebni sastojci

  • bademi - 200 g, sirovi, oguljeni (ili gotovo bademovo brašno)
  • belanca - 4 komada
  • šećer - 125 g, fini, kristal
  • jagode - 4 komada, sveže, velike
  • brašno - 3 supene kašike, pšenično
  • so - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sirovi oguljeni bademi se samelju u brašno i pomešaju se sa običnim pšeničnim brašnom, praškom za pecivo i šećerom.

Posebno kada su bademi domaće mleveni, postoji potreba da se savršeno izmešaju, zato što je orašasti plod blago vlažan i dobijaju se male grudvice,

Belanca se umute sa prstohvatom soli na vodenoj pari na temperaturi od 50 stepeni na 1-2 minute.

Ovde želim da vas umirim da čak i da se ne dobije sipkasta smesa, već iz nekog razloga postane tečno, onda se ovo neće odraziti na kvalitet i izgled mafina, nego će postati sjajni čak i u tom položaju.

Pomešaju se belanca sa suvim sastojcima i mešaju se dok ne postanu homogena.

Na kraju se dodaju jagode, iseckane na male komadiće i dobro se integrišu u smesu.

Nisu vam potrebne nikakve dodatne arome, zato što mafini postaju raskošno ukusi i tako, a bademi i jagode su dovoljni kako bi dali ukus.

Smesa se raspoređaju u male kalupe za mafine i pečenje se ostvaruje za 20 minuta u prethodno azgrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kada su mafini gotovi, ostavljaju se u isključenoj rerni sa odškrinutim vratašcima na nekoliko minuta da temperatura ne bi naglo spala.

Neka vam je slatko sa ovim čarobnim mafinima sa bademovim brašnom i jagodama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: