Način pripreme
Sirovi oguljeni bademi se samelju u brašno i pomešaju se sa običnim pšeničnim brašnom, praškom za pecivo i šećerom.
Posebno kada su bademi domaće mleveni, postoji potreba da se savršeno izmešaju, zato što je orašasti plod blago vlažan i dobijaju se male grudvice,
Belanca se umute sa prstohvatom soli na vodenoj pari na temperaturi od 50 stepeni na 1-2 minute.
Ovde želim da vas umirim da čak i da se ne dobije sipkasta smesa, već iz nekog razloga postane tečno, onda se ovo neće odraziti na kvalitet i izgled mafina, nego će postati sjajni čak i u tom položaju.
Pomešaju se belanca sa suvim sastojcima i mešaju se dok ne postanu homogena.
Na kraju se dodaju jagode, iseckane na male komadiće i dobro se integrišu u smesu.
Nisu vam potrebne nikakve dodatne arome, zato što mafini postaju raskošno ukusi i tako, a bademi i jagode su dovoljni kako bi dali ukus.
Smesa se raspoređaju u male kalupe za mafine i pečenje se ostvaruje za 20 minuta u prethodno azgrejanoj rerni na 180 stepeni.
Kada su mafini gotovi, ostavljaju se u isključenoj rerni sa odškrinutim vratašcima na nekoliko minuta da temperatura ne bi naglo spala.
Neka vam je slatko sa ovim čarobnim mafinima sa bademovim brašnom i jagodama!