Domaća šarena so

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5622169
Domaća šarena so
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
"Šarena so je pogodna ne samo za završno soljenje, već i za aromatiziranje tokom kuvanja mlevenog mesa, mariniranja mesa i drugih."

Potrebni sastojci

  • čubar - 2 kašike
  • piskavica - 2 kašike
  • aleva paprika - 8 ili 9 kašika
  • semenke bundeve - 2 kašike mlevene
  • kukuruz - 1 kašika, mlevena
  • origano - 10 g
  • majčina dušica - 2 kašike
  • kurkuma - 10 g
  • kumin - 10 g
  • biber - 10 g
  • so - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Seme bundeve i kukuruz unapred sameljite.

Seme bundeve treba da daje gustinu, možete ih izostaviti ako želite.

Sve se dobro izmeša u posudi i onda može dugo da se čuva u tegli.

Rezultat je mnogo aromatičnija i bogatija domaća šarena so u poređenju sa paketom iz prodavnice.

Šarena so je pogodna ne samo za završno soljenje, već i za začinjenje tokom kuvanja mlevenog mesa, mariniranja mesa i dr.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti