Način pripreme
Ovo je rezerva povrća za zimu. Priprema se sada i koristi za se spremanje čorbi, supa i drugih jela tokom zime.
Šagarepe ogulite, isecite na pola, a zatim isecite na polumesece ili na male kolutiće.
Papike očistite od semenki i isecite na trake.
Crveni paradajz oljuštite, uklonite semenke i isecite samo tvrdi deo. Kada luk oljuštite, sitno ga iseckajte, kao i nekoliko struka mirođije, vezu peršuna i celer.
Rukama sve dobro promešajte i rasporedite u najlonske kese po 1 kašiku, koliko je i potrebno za jedan obrok.
Zavežite kese, tako da dobijete oblik male bombice. Trebalo bi da dobijete oko 9-10 kesica i stavite ih u zamrzivač.
Kada spremate supu, malo pre nego što bude gotova, dodajte smesu sa povrćem.
Tako ćete sačuvati vitamine i moći ćete da osetite ukus svežeg povrća tokom zime.