Način pripreme
Testo oklagijom razvaljajte na brašnom posutoj podlozi, ostavljajući na kraju rub, koji mora da ostane bez fila. Od testa možete napraviti jednu veliku picu ili dve manje - po izboru.
Prebacite testo u tepsiju premazanu uljem i posutu brašnom.
Pomešajte paradajz pire sa jednom kašičicom maslinovog ulja i premažite testo za picu.
Po vrhu rasporedite isečenu kobasicu i šunku, pospite rendanim kačkavaljem.
Paradajz i crveni luk isecite na rebarca i rasporedite preko kačkavalja.
Završite sa paprikom, isečenom na trake, i ravnomerno raspoređenim kukuruzom.
Pospite tankim mlazom maslinovog ulja (ja koristim raspršivač za maslinovo ulje, kojim lagano prskam) i začine - prstohvat sušenog origana i bosiljka.
Brzo, lako i veoma ukusno :)
Pica se peče u zagrejanoj rerni (prema kapacitetu rerne), na srednjoj rešetki i uključenim ventilatorom, dok ne bude gotova.
Poslužite šarenu domaću picu uz dobro raspoloženje i hladno pivo ili ajran za decu.