Način pripreme
Cvekla, šargarepa i jaja moraju se skuvati unapred. Zatim se očiste, oljušte i narendaju.
Pečurke sitno iseckati i dinstati u tiganju sa 1 kašikom ulja u šerpi i po potrebi sa malo vode. Stavite obruč za tortu na odgovarajući tanjir.
Rendanu cveklu pomešajte sa jednom kašikom majoneza. Začinite solju i biberom po želji. Stavite cveklu na dno prstena.
Na cveklu poređati prethodno očišćenu dimljenu ribu od kože i kostiju i iseckanu u sitne komade. Šargarepu pomešajte sa jednom kašikom majoneza i pospite biberom.
Stavite šargarepu preko ribe. Zatim narendajte kačkavalj i narendajte jaja na vrhu. Rasporedite kašiku majoneza.
Kisele krastavce narendajte, ostavite malo za dekoraciju. Preko majoneza poređajte pečurke majonezom. Dodajte preostali majonez.
Krastavac za ukrašavanje slane torte isecite na kolutove i poređajte po ivici torte. Narendajte topljeni sir i stavite ga u centar. Ostavite pripremljenu tortu u frižideru nekoliko sati, a najbolje preko noći. Dobićete divno predjelo sa ribom, slično ređanoj salati.
Šarena ređana torta je pogodna za svaku posebnu priliku i može se poslužiti uz vaše omiljeno piće. Veoma ukusna i efektna.