Način pripreme
Jaja razbijamo dikretno u blender i dodajemo sitan sir. Mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Dodajemo ovsene pahuljice i mešamo kašikom. Važno je da ne bude previše gusto, ni previše retko.
Možete regulisati tako što ćete dodati malo svežeg mleka ili orašastih plodova. Konzistencija treba da bude kao kaša. Kad uzmete kašikom da bude kao sočna lopta.
Namažemo i ugrevamo tiganj sa dnom koje se ne lepi. Kašikom sipamo polovinu smese i pritiskamo, oblikujemo kao palačinku.
Pečemo kratko - dok ne dobije lepu boju, brzo može da izgori. Okrećemo sa druge strane. Ja koristim tanjir ili dasku za okretanje, da bi ovsena palačinka ostala čitava. Sipamo je u tanjir i posle stavljamo tiganj preko tanjira i okrećemo u njemu.
Na isti način pripremamo i drugu polovinu smese.
Serviramo obilno namazane zdrave palačinke sa domaćim slatkom.
Ako volite slane palačinke, možete eksperimentisai sa krem sirom i sir je takođe dobra kombinacija. Ili da dodate rendanu jabuku, cimet i med u smesu - bude voćno i slatko.
Ovsene palačinke zasićuju, lagane su za pripremu. Mogu da se jedu bez brige o liniji.