Način pripreme
Isečemo providnu foliju na male komade (nije potrebno da budu ravnomerni).
Uz pomoć kašike za sladoled pravimo lopte od sladoleda, stavljamo svaku na posebno parče folije. Uvijamo svaku loptu sladoleda dobro. Poređamo ih u posudu koju stavljamo u zamrzivač ili u komoru frižidera.
Na kraju stavljamo ulje (veću količinu da se sladoled prži u dubokom ulju) u duboku posudu na vatri i ugrevamo.
Dok se ugreje, stavljamo sitno samleven kornfleks u posudu. Pošto je sladoled dobro zamrznut, vadimo ga iz komore i skidamo foliju.
Svaku kuglu uvaljamo u kornfleks (bogato) i stavljamo u ulje. Ne stavljamo više od dve lopte da bi mogle slobodno da se prže.
Pažnja! Vreme prženja je 15 sekundi. Toplota prosto treba da prođe kroz njih i brzo ih izvadite.
Stavite na ubrus da se ocedi višak masti.
Za serviranje prelivamo karamelom i posipamo mrvljenim orasima.