Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni Sladoled»Domaći mlečni sladoled sa vanilom

Domaći mlečni sladoled sa vanilom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Domaći mlečni sladoled sa vanilom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
02/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
4
"Domaći mlečni sladoled sa vanilom, obavezno ga servirajte uz domaće slatko od trešanja"

Potrebni sastojci

  • mleko - 900 ml
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 250 g
  • slatko od trešanja - po želji
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo odvajamo jaja na žumanca i belanca u posudi.

Gde su žumanca dodajemo 1 supenu kašiku šećera i dobro promešamo.

U ovu smesu sipamo celu količinu kiselog mleka uz neprestano mešanje.

Stavljamo posudu na umerenu vatru i kuvamo ponovo uz neprestano mešanje.

Ova smesa treba da se malo zgusne, a mi mutim dok se smesa ne razlije po spatulo.

Onda ostavljamo posudu i prebacujemo u drugu da se brže ohladi.

Ako želimo da dobijemo uspešan sladoled od vanile dodajemo 1 pakovanje i ponovo mešamo.

Uzimamo drugu posudu gde su belanca i u njih dodajemo preostali šećer, 240 g.

Mešamo žicom kratko koliko da se pomešaju.

Stavljamo posudu na paru i ugrevamo 5 minuta uz neprestano mešanje.

Kad prođe vreme, vadimo iz vode i mutimo mikserom.

Dobijamo mekana umućena belanca.

Mutimo onolliko da kada okrenemo posudu smesa ne pada.

Pogledamo prvu posudu sa mlečnim kremom koja treba da se ohladila već, počinjemo da dodajemo malo od belanaca i mešao.

Možemo mešati žicom.

Ovako pripremamo celu smesu, dobijamogladak i homogen krem.

Sipamo sladoled u posudu i stavljamo u zamrzivač na jednu noć.

Prilikom serviranja domaćeg mlečnog sladoleda sa vanilom možete dodati slatko od trešanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: