Način pripreme
Prvo odvajamo jaja na žumanca i belanca u posudi.
Gde su žumanca dodajemo 1 supenu kašiku šećera i dobro promešamo.
U ovu smesu sipamo celu količinu kiselog mleka uz neprestano mešanje.
Stavljamo posudu na umerenu vatru i kuvamo ponovo uz neprestano mešanje.
Ova smesa treba da se malo zgusne, a mi mutim dok se smesa ne razlije po spatulo.
Onda ostavljamo posudu i prebacujemo u drugu da se brže ohladi.
Ako želimo da dobijemo uspešan sladoled od vanile dodajemo 1 pakovanje i ponovo mešamo.
Uzimamo drugu posudu gde su belanca i u njih dodajemo preostali šećer, 240 g.
Mešamo žicom kratko koliko da se pomešaju.
Stavljamo posudu na paru i ugrevamo 5 minuta uz neprestano mešanje.
Kad prođe vreme, vadimo iz vode i mutimo mikserom.
Dobijamo mekana umućena belanca.
Mutimo onolliko da kada okrenemo posudu smesa ne pada.
Pogledamo prvu posudu sa mlečnim kremom koja treba da se ohladila već, počinjemo da dodajemo malo od belanaca i mešao.
Možemo mešati žicom.
Ovako pripremamo celu smesu, dobijamogladak i homogen krem.
Sipamo sladoled u posudu i stavljamo u zamrzivač na jednu noć.
Prilikom serviranja domaćeg mlečnog sladoleda sa vanilom možete dodati slatko od trešanja.