Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni sladoled»Domaći mlečni sladoled

Domaći mlečni sladoled

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Domaći mlečni sladoled
Fotografije: Veca
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Sladoleda nikad dosta"

Potrebni sastojci

  • mleko - 500 ml
  • šećer - 250 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • voda - 150 ml
  • šlag - 250 g, beli
  • čokolade za kuvanje - 50 g
  • oblanda - 1 list, velika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu usuti mleko, dodati šećer, vanilin šećer i vodu. Staviti šerpu na vatru i kuvati dvadesetak minuta. Nakon toga skloniti šerpu sa vatre i ostaviti da se prohladi, pa staviti u zamrzivač na 2-3 sata.

Izvaditi šerpu iz zamrzivača, sipati smesu u plastičnu činiju. Dodavati postepeno šlag, neprekidno muteći mikserom. Dobijenu smesu podeliti na dva dela - u jedan deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i dobro umutiti mikserom. Drugi deo ostaviti takav kakav jeste.

Sladoled sipati u modlice, poklopiti i staviti u zamrzivač da se stegne.Ostatak smese sipati u plastične činije, zatvoriti poklopcem i odližiti u zamrzivač na par sati (dok se ne stegne).

Oblandu uviti u vlažnu krpu i kad omekša iseći je na 4 dela, napraviti fišeke (kornete), staviti u čaše i ostaviti pola sata da se osuše. Kašikom za sladoled vaditi kugle, puniti kornete i poslužiti.

Komentar: U vreme pripreme nije uračunato vreme koje je potrebno da sladoled odstoji u zamrzivaču.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: