Način pripreme
U posudu sipati šećer i preliti uljem i mlekom, mešati viljuškom dok se šećer ne otopi.
Čim se šećer otopi, dodavati postepeno brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dobija se testo koje je malo lepljivo i mrvi se, prekriti providnom folijom i ostaviti dva sata u frižideru.
Pekač obložiti pek papirom, iz delova preneti testo za pitu i pritisnuti prstima na dno i ivice pekača da bude debljine 2 mm. Ostaće deo testa, otprilike četvrtina.
Šljive oprati i izvaditi koštice, poređati na testo da unutrašnja strana bude gore. Preliti šljive rumom i posuti šećerom i vanilin šećerom, na kraju posuti i cimetom.
Ostatak testa izmrviti prstima i posuti preko šljiva.
Zagrejati rernu na 170 stepeni i peći pitu sa šljivama 45 minuta.
Prijatno uz krispi pitu sa šljivama!