Način pripreme
Jaja i kiselo mleko unapred vadimo na sobnu temepraturu.
Jaja, vanilu i šećer mutimo mikserom dok se ne dobije gusta smesa. Dodajemo ulje i muskatni oraščić i ponovo mutimo.
U kiselo mleko stavljamo sodu da se aktivira i dodajemo je kada se aktivira. Ponovo mutimo.
Prosejavamo brašno sa dodatom ulju i u delovima stavljamo u kašu kod drugih sastojaka i mutimo miskerom dok se ne dobije homogenizovana smesa. Sečemo 120 g bele čokolade na male kockice. Dodajemo belu čokoladu i mešamo špatulom.
U 12 gnezda za mafine stavljamo papirne korpice. Raspoređujemo kašu i pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Vadimo ih kada se ispeku i nadođu na otprilike 25 minuta.
Drugih 30 g čokolade istopimo na vodenoj pari i premazujemo preko mafina.
Crnu čokoladu izrendamo na premazane mafine.
Mafini sa crnom i belom čokoladom su gotovi.