Način pripreme
Prvo odvojite 10-12-14 (koliko će parčeta imati torta) jagode jednake veličine) i prirpemite krem. U dubokoj posudi umutite mikserom hladnu slatku pavlaku. Dodajte maskarpone, bejlis i mekanu belu čokoladu.
U drugu posudu stavite slatko od jagoda (preporučujemo domaće) i pomešajte sa 250 ml vrele vode. Sa njim ćete preliti kore torte.
U kalup za tortu stavite prvu koru i prelijte. Namažite kremom. Poređajte čajne keksiće preko i poređajte polovinu jagoda.
Pospite iseckanim komadima tamne čokolade. Stavite drugu koru, prelijte i uradite isto - krem, keks, jagode i čokolada.
Nakon što stavite treću koru, prelijte malo, namažite kremom. Poravnajte tortu i stavite kalup u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Skinite obruč, Poravnajte tortu sa strane.
Nemojte odvajati drške i listove na jagodama koje ste odvojili.
Rastopite jednu crnu čokoladu sa malo pavlake. Potopite svaku jagodu do sredine u čokoladu i poređajte čokoladne jagode u krug jednu do druge.
Ukrasite tortu belom i tamnom čokoladom.
Ostavite na hladnom da se torta sa jagodama i čokoladom stegne i onda isecite.
Neka vam je slatko!