Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa belom, crnom čokoladom i jagodama

Torta sa belom, crnom čokoladom i jagodama

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k72
Torta sa belom, crnom čokoladom i jagodama
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 5
07/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
14
"Čokoladna izjava ljubavi za one, koji obožavaju torte - za raskoš smo dodali i jagode"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 1 pakovanje, od vanile
  • slatko od jagoda - 200 g
  • jagode - 600 g
  • čajni keksići - 1 pakovanje
  • crna čokolada - 2 komada po 90 g sa visokim procentom kakaa (85%)
  • za krem
  • slatka pavlaka - 400 g
  • maskarpone - 300 g
  • tečna čokolada - 200 g, bela (odvojite 1 - 2 supene kašike za dekoraciju)
  • beljis - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo odvojite 10-12-14 (koliko će parčeta imati torta) jagode jednake veličine) i prirpemite krem. U dubokoj posudi umutite mikserom hladnu slatku pavlaku. Dodajte maskarpone, bejlis i mekanu belu čokoladu.

U drugu posudu stavite slatko od jagoda (preporučujemo domaće) i pomešajte sa 250 ml vrele vode. Sa njim ćete preliti kore torte.

U kalup za tortu stavite prvu koru i prelijte. Namažite kremom. Poređajte čajne keksiće preko i poređajte polovinu jagoda.

Pospite iseckanim komadima tamne čokolade. Stavite drugu koru, prelijte i uradite isto - krem, keks, jagode i čokolada.

Nakon što stavite treću koru, prelijte malo, namažite kremom. Poravnajte tortu i stavite kalup u frižider na nekoliko sati da se stegne.

Skinite obruč, Poravnajte tortu sa strane.

Nemojte odvajati drške i listove na jagodama koje ste odvojili.

Rastopite jednu crnu čokoladu sa malo pavlake. Potopite svaku jagodu do sredine u čokoladu i poređajte čokoladne jagode u krug jednu do druge.

Ukrasite tortu belom i tamnom čokoladom.

Ostavite na hladnom da se torta sa jagodama i čokoladom stegne i onda isecite.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: