Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Sudžuk»Domaći sudžuk sa balkanskim čubrom

Domaći sudžuk sa balkanskim čubrom

Domaći sudžuk sa balkanskim čubrom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
18
"Kada biste samo znali kako su ukusni u đuveču…"

Potrebni sastojci

  • juneće meso - 2 kg
  • svinjetina - 4 kg
  • slanina - 500 g
  • so - 180 g
  • biber - 2 pakovanja (po 10 g)
  • čubar - balkanski, 5 - 6 kašika.
  • kumin - 1 pakovanje (10 g)
  • aleva paprika - 120 g
  • creva - svinjska
* merne jedinice

Način pripreme

Juneće meso, svinjetinu i slaninu sameljite u velikoj mašini za mlevenje mesa.

Dodajte so, alevu papriku, biber, izmrvljeni čubar i kim.

Sve izmešati do homogene smese i ostaviti oko 2-3 sata da upije arome.

Napunite creva pomoću mašine za kobasicei čvrsto zavežite sa obe strane.

Okačite sudžuke na dobro provetrenom mestu, povremeno ih ispeglajte flašom.

Domaći sudžuci sa balkanskim čubrom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: