Način pripreme
U mlakoj vodi pomešamo kvasac sa šećerom i malo brašna kašičicom i ostavljamo da nadođe.
Sa preostalim sastojcima zamesimo srednje meko testo. Namažemo uljem, prekrijemo folijom i ostavljamo da nadođe 40 minuta na toplom.
Pripremamo nadev, polovinu viršle isečemo na kockice i pomešamo sa mrvljenim sirom i rendanim kačkavaljem. Drugi sečemo na štapiće dužine oko 8 cm.
Testo podelimo na dva dela, prvi deo razvučemo na pravougaonik i isečemo na trake široke 1-2 cm. Svako parče viršle uvijamo trakom testa, preklopimo malo i poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje.
Preostalo razvučemo na okruglu koru, sečemo na 8-12 trouglova. U široki deo stavljamo malo nadeva i uvijamo u kiflice. Poređamo u pelh.
Ostavljamo da stoji 20 minuta, namažemo žumancem sa 1-2 supene kašike ulja.
Kiflice posipamo semenkama, a preostale čubrom.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju 20-25 minuta.
Odličan doručak!