Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Rol viršle sa čubrom i semenkama

Rol viršle sa čubrom i semenkama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k442
Rol viršle sa čubrom i semenkama
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 4
29/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
"Ako nas na stolu ne čekaju rol viršle sa čubrom i semenka, zašto uopšte da vam dolazimo u goste"

Potrebni sastojci

  • voda - 100 ml
  • ajran - 200 ml
  • suvi kvasac - 1 komad
  • ulje - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada + 1 žumance
  • kravlji maslac - 1 supena kašika, mekan
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 650 g
  • nadev
  • viršle - 2 komada
  • kačkavalj - rendan 50g
  • sir - 50 g, mrvljeni
  • čubar
  • semenke
* merne jedinice

Način pripreme

U mlakoj vodi pomešamo kvasac sa šećerom i malo brašna kašičicom i ostavljamo da nadođe.

Sa preostalim sastojcima zamesimo srednje meko testo. Namažemo uljem, prekrijemo folijom i ostavljamo da nadođe 40 minuta na toplom.

Pripremamo nadev, polovinu viršle isečemo na kockice i pomešamo sa mrvljenim sirom i rendanim kačkavaljem. Drugi sečemo na štapiće dužine oko 8 cm.

Testo podelimo na dva dela, prvi deo razvučemo na pravougaonik i isečemo na trake široke 1-2 cm. Svako parče viršle uvijamo trakom testa, preklopimo malo i poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje.

Preostalo razvučemo na okruglu koru, sečemo na 8-12 trouglova. U široki deo stavljamo malo nadeva i uvijamo u kiflice. Poređamo u pelh.

Ostavljamo da stoji 20 minuta, namažemo žumancem sa 1-2 supene kašike ulja.

Kiflice posipamo semenkama, a preostale čubrom.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju 20-25 minuta.

Odličan doručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: