Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Paj sa šljivama

Paj sa šljivama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Paj sa šljivama
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Prilikom pečenja biće mnogo soka od šljiva, ali će skrob da se zgusne. Tako da nemojte brinuti. Ostavite kolač da se ohladi i uživajte"

Potrebni sastojci

  • brašno - 160 g
  • prašak za pecivo - 1 šolja
  • šećer - 40 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • so - prstohvat
  • masalc - 70 g
  • jaja - 1 komad
  • šljive - 600 g
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • šećer u prahu - 40 g
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prečnik kalupa je 22 cm.

Da biste napravili paj sa šljivama pratite sledeće korake.

Pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli.

Dodajte mekani maslac, koji je stajao na sobnoj temepraturi i sameljite na mrvice. Ovde je trenutak da dodate mlevene orahe (ako odaberete da ih dodate), ja ih često stavljam kada pravim paj od šljiva. Dodajte jaje i zamesite testo za paj.

Obložite kalup papirom. Rasporedite testo, oblikujte malu ivicu sa strane.

Stavite testo u zamrzivač 10 minuta.

Šljive prepolovite i odvojite koštice.

Pomešajte šećer u prahu sa cimetom.

Izvadite kalup sa testom iz frižidera. Pospote testo skrobom.

Poređajte šljive. Pomešajte šećer u prahu i cimetm. Pospite šljive šećerom u prahu, pomešanim sa cimetom. Ako želite možete izrendani malo testa na paj ili šljive, kako vam se dopada.

Pecite voćni paj 40 minuta na 180 stepeni.

Prilikom pečenja biće mnogo soka od šljiva, ali će skrob da se zgusne. Tako da nemojte brinuti.

Ostavite kolač sa šljivama da se potpuno ohladi i možete ga izvaditi iz kalupa.

Uživajte u paju sa šljivama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: