Način pripreme
Za koru:
Jaja i šećer dobro umutiti mikserom, dodati ulje, kakao, brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano izmiksati.
Smesu usuti u uljem podmazan i brrašnom posut pleh.
Peći 20 minuta na 180 stepeni.
Pečenu koru izvaditi iz rerne, preliti je hladnim mlekom i ostaviti da se prohladi, pa dok je još mlaka špatulom lagano ukloniti gornji sloj kako se fil ne bi odvajao od kore.
Za fil:
U šerpu usuti slatku pavlaku, staviti na vatru i zagrejati je.
U dublju posudu staviti čokoladu za kuvanje koju ste polomili na kockice, preliti vrućom pavlakom i mešati dok se čokolada ne otopi te ostaviti da se prohladi, pa dok je smesa još mlaka naneti preko kore.
Čokoladni kolač ostaviti da odstoji u frižideru preko noći kako bi se dobro ohladio.
Bečke kocke su spremne za posluživanje
Probajte.Prijatno!