Način pripreme
U posudi ugrejte 100 ml svežeg mleka, dodajte šećer i kvasac, mešajte dok se ne rastvori. Dodajte brašno i ponovo mutite, pokrijte i ostavite na toplom da nadođe.
U većoj posudi prosejte brašno, zajedno sa solju i praškom za pecivo i napravite udubljenje. Posebno umutite jaja viljuškom i dodajte ulje i preostalo toplo mleko, promešajte.
Sipajte smesu od jaja u udubljenje i nadošao kvasac, u početku mešajte spatulom dok je moguće, a posle rukama zamesite testo.
Odmah podelite testo na 8 jednakih delova, oblikujte loptice. Svaku razvucite na koru prečnika oko 20 cm. Poređajte kore jednu na drugu, između poređajte tanke listiće isečenoeg maslaca, na poslednju nemojte da stavljate.
Razvucite celu gomilu testa i maslaca na koru, tanku 7-8 mm, isecite na 16 trouglova i uvijte kiflice. Ako ćete stavljati nadev stavite ga pre nego što uvijete.
Poređajte kiflice u pleh, oblžen papirom za pečenje i ostavite da nadođe.
Namažite umućenim jajetom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni dok ne bude gotovo.