Način pripreme
Moja šolja ima kapacitet od 200 ml.
Šolja i po pasirane pečene bundeve sa pola šolje šećera, 1/2 šolje ulja, 1 prašak za pecivo, prstohvat cimeta, 1 vaniila umutim sve viljuškom.
Smesa penuša od praška za pecivo.
U to dodajte šolju i po brašna.
Ponovo mešajte viljuškom dok ne dobijete glatko testo za kolač. Sipati u dobro nauljenu tepsiju prečnika oko 35 cm.
Po vrhu ređam višnje, moje su smrznute, može voće od slatka od višanja ili kompota, ali bez koštica.
Peći na 180 stepeni dok štapić kojim probate e bude suv.
Gotov kolač od bundeve posipam sa malo šećera u prahu.
Ovaj kolač sa višnjama je veoma ukusna kombinacija sa bundevom. Slatkoća i svežina je moj kolač sa pečenom bundevom i višnjama!
Kolač od pečene bundeve i višanja je odličan za doručak ili desert, a savršen je za kafu.