Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa pečenom bundevom

Mafini sa pečenom bundevom

Mafini sa pečenom bundevom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
24
"Ako vam je ostalo bundeve, evo ovakve ukusne mafine možete da napravite još danas"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 100 g
  • brašno - 375 g
  • šećer - 300 g
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 250 ml
  • sveže mleko - 250 ml
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • cimet - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu oljuštite, operite i isecite na komade i ubacite u odgovarajući pleh.

Umotajte folijom i pecite na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Izvadite, ohladite i izgnječite bundevu.

Stavite jaja i šećer u posudu. Umutite mikserom dok ne dobijete beli, pahuljasti krem.

Dodajte mleko, ulje i bundevu uz stalno mešanje.

Dodajte u malim količinama brašno, prašak za pecivo i cimet.

Rasporedite smesu u kalupe za mafine.

Pecite slatke mafine u hladnoj rerni na 180 stepeni dok ne budu spremni.

Izvadite, ohladite i poslužite mafine od pečene bundeve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: