Način pripreme
Navedeni proizvodi su za jednu veliku palačinku prečnika 26 cm, a mogu se napraviti i dve tanke palačinke.
Proizvode možete povećati u skladu sa količinama koje su vam potrebne.
Danas sam za poslasticu svom malom sinu, koji ne konzumira proizvode životinjskog porekla, napravila ovu ukusnu palačinku.
Godinama sam spremala palačinke bez jaja i mleka, ali sam bar podmazala tiganj maslacem, ovoga puta sam koristila ulje.
Umutila sam mlaku vodu sa brašnom i prstohvatom soli, kao i vanilin šećerom.
Dobijenu glatku smesu izlila sam u vreli tiganj podmazan uljem.
Pekla sam na jednoj strani tri minuta ili dok gornja strana palačinke nije počela da izgleda suva. Zatim sam okrenula i pekla vegansku palačinku još tri minuta na drugoj strani.
Namazala sam vegansku palačinku slatkom od kupina, uvila i poslužila sa nektarinama.