Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Sladak Hleb»Majmunski hleb sa slatkom od kupina

Majmunski hleb sa slatkom od kupina

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
1312966824
Majmunski hleb sa slatkom od kupina
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 5
03/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Majmunski hleb sa slatkom od kupina - ej takvu đakoniju još nismo probali"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 pakovanje (suv)
  • sveže mleko - 1 šolja, toplo
  • šećer - 3 kašike
  • jaje - 1 komad
  • esencija ruma - 1 ampula
  • brašno - 480 g
  • maslac - 100 g
  • kora pomorandže - od 1 narendane
  • smeđi šećer - 3 kašike
  • slatko od kupina - 1/2 teglice
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte u posudi kvasac, toplo sveže mleko i šećer. Ostavite kvasac da naraste.

Dodajte jaje, umućeno sa esencijom ruma. Dodajte brašno u procijama mešajući neprestano.

Prebacite na nabrašnjenu površinu i zamesite elastično testo.

Oformite ga u loptu i stavite je u namazanu posudu. Pokrijte folijom i ostavite testo da naraste na toplom oko sat vremena ili dok ne udvostruči svoj obim.

Izvadite testo za majmunski hleb i podelite ga na lopte veličine kajsije.

Isotpite maslac. Pomešajte šećer i korice pomorandže.

Potopite svaku lopticu u maslac, a posle je uvaljajte u šećer.

Poređajte loptice slatke pogače čvrsto jednu do druge u namazan okrugli kalup za kolač.

Nakon što napravite jedan red, rasporedite slatko.

Napravite i drugi red i ponovo stavite slatko.

Prelijte preostalim istopljenim maslacem i ostavite pripremljen sladak hleb da naraste još 30 minuta.

Pecite majmunski hleb sa slatkom od kupina u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta ili dok ne postane zlatast.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: