Način pripreme
Pomešajte u posudi kvasac, toplo sveže mleko i šećer. Ostavite kvasac da naraste.
Dodajte jaje, umućeno sa esencijom ruma. Dodajte brašno u procijama mešajući neprestano.
Prebacite na nabrašnjenu površinu i zamesite elastično testo.
Oformite ga u loptu i stavite je u namazanu posudu. Pokrijte folijom i ostavite testo da naraste na toplom oko sat vremena ili dok ne udvostruči svoj obim.
Izvadite testo za majmunski hleb i podelite ga na lopte veličine kajsije.
Isotpite maslac. Pomešajte šećer i korice pomorandže.
Potopite svaku lopticu u maslac, a posle je uvaljajte u šećer.
Poređajte loptice slatke pogače čvrsto jednu do druge u namazan okrugli kalup za kolač.
Nakon što napravite jedan red, rasporedite slatko.
Napravite i drugi red i ponovo stavite slatko.
Prelijte preostalim istopljenim maslacem i ostavite pripremljen sladak hleb da naraste još 30 minuta.
Pecite majmunski hleb sa slatkom od kupina u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta ili dok ne postane zlatast.