Način pripreme
Zagrejte 50 ml vode, dodajte 2 kašičice kvasca, šećer 2 kašičice i malo brašna da se aktivira, ostavite da odmara dok ne bude aktivan.
Zagrevamo 1 šolju svežeg mleka, pažljivo ga dodajući u prethodno razmućeno jaje sa solju.
Dodajte mešavinu već pripremljenog kvasca.
Nakon dobrog mešanja drvenom kašikom, prosejavanjem dodajte brašno. Umesite meko testo koje se ne lepi i ostavite da odstoji sat vremena.
U međuvremenu pripremite fil tako što ćete umutiti dva jajeta, odvojiti jedno žumance za mazanje i dodati izmrvljeni sir.
Zatim testo podelimo na 8 loptica iste veličine i ostavimo da odmaraju još 20 minuta.
Podlogu na kojoj ćemo raditi temeljno očistimo i dobro nauljimo površinu.
Da biste lakše radili sa testom, dlanove namažite uljem i počnite rukama da razvlačite testo za pitice, kada počne da bude tanko dobro povucite sa svih krajeva dok ne postane tanka kora.
U centar kore stavite već pripremljen fil i uvijajte dok se ne formira trouglasta pitica.
Već uvijene pitice stavite u dobro nauljenu tepsiju.
Premažite žumancetom i pecite na 180 stepeni dok ne budu gotove.
Kada porumene, obilno premažite maslacem i poslužite mešene razvučene pitice.
Bićete očarani divnim ukusom i aromom.