Turske pitice u tiganju

29/04/2019
"Neka podignu ruke svi koji vole ukusne pitice, jednostavne za pripremu "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 421
  • Pregledi tokom meseca517
  • Pregledi tokom desmice47
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Očistimo dobro peršun, operemo i sitno isečemo. U posudi rastopimo maslac, a sir izmrvimo.

Razbijemo jaja i dodajemo sir, takođe i peršun i lepo promešamo. Od svake kore uvijamo trouglove, svaki namažemo rastopljenim maslcem i stavljamo po 1 supenu kašiku nadeva.

Presavijamo unutra dva kraja kora i uvijamo prema vrhu u čvrst rolat. Namažemo ivice pripremljenih bureka vodom da se lepo zalepe.

Na vatru stavljamo tiganj zajedno sa uljem i sačekamo da se ugreje.

Stavljamo pitice i pržimo sa obe strane.

Vadimo ih i stavljamo na ubrus da se ocedi višak masti. Serviramo gotove pitice u tiganju dok su još tople.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti