Način pripreme
Đumbir dobro operite i sameljite zajedno sa očišćenim belim i crnim lukom.
Dodajte im paradajz pire, sipajte bujon, sirće, soja sos
Dodajte med, so i sve dobro promešajte.
Dobija se marinada za piletinu kojom zalijemo oprana i očišćena pileća krilca.
Promešajte i ostavite u frižideru 5-6 sati.
Kada ih izvadimo za roštilj, osušite ih papirnim ubrusima i pospite solju i mlevenim biberom po ukusu.
Zagrejali smo roštilj i obilno ga premazali uljem.
Poređajte krilca na roštilj, pustite da se kuvaju na jednoj strani i povremeno okrećite.
Nakon okretanja namazati marinadom.
Ređajte na tanjir i uz hladno pivo poslužite pileća krilca na roštilju sa belim i crnim lukom.
Savršeno meze za pivo za vaše druženje sa komšijama ili kada poželite zalogaje sa roštilja.