Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjsko varivo»Domaće svinjske uši na gril tiganju

Domaće svinjske uši na gril tiganju

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Domaće svinjske uši na gril tiganju
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Domaće svinjske uši na gril tiganju - omiljeno predjelo za svako piće. Teško da im možete odoleti"

Potrebni sastojci

  • svinjske uši - 4 komada
  • so
  • ulje
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske uši se dobro očiste i stave u ekspres lonac. Sipajte dovoljno vode da ih pokrije.

Ako jedan kraj ušju viri malo iznad vode, to nije problem.

Posolite po ukusu. Lonac se dobro zatvara. Stavite težinu na poklopac i stavite da se kuva.

Kuvajte ne više od 20 minuta nakon što ventil počne da šišti.

Više se ne kuvaju jer se pri pečenju više lepe. Čeka se da pritisak u loncu padne. Otvara se i uši se ocede i ostave da se ohlade.

Čorba iz ušiju može se ostaviti za upotrebu drugih jela.

Nakon što se uši ohlade, isecite ih na trake debljine oko 1 1/2 cm.

Pripremite gril tiganj sa malo ulja. Trebalo bi da se dobro zagreje. Poređajte trake ušiju i ispecite ih sa obe strane.

Već pečene domaće svinjske uši na gril tiganju isecite na komade veličine zalogaja. Isto se ponavlja sa svim ušima. Stavljaju se u duboku posudu i služe sa soja sosom. Domaće svinjske uši na gril tiganju su ukusno meze, kojem je teško odoleti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: