Način pripreme
Svinjske uši se dobro očiste i stave u ekspres lonac. Sipajte dovoljno vode da ih pokrije.
Ako jedan kraj ušju viri malo iznad vode, to nije problem.
Posolite po ukusu. Lonac se dobro zatvara. Stavite težinu na poklopac i stavite da se kuva.
Kuvajte ne više od 20 minuta nakon što ventil počne da šišti.
Više se ne kuvaju jer se pri pečenju više lepe. Čeka se da pritisak u loncu padne. Otvara se i uši se ocede i ostave da se ohlade.
Čorba iz ušiju može se ostaviti za upotrebu drugih jela.
Nakon što se uši ohlade, isecite ih na trake debljine oko 1 1/2 cm.
Pripremite gril tiganj sa malo ulja. Trebalo bi da se dobro zagreje. Poređajte trake ušiju i ispecite ih sa obe strane.
Već pečene domaće svinjske uši na gril tiganju isecite na komade veličine zalogaja. Isto se ponavlja sa svim ušima. Stavljaju se u duboku posudu i služe sa soja sosom. Domaće svinjske uši na gril tiganju su ukusno meze, kojem je teško odoleti.