Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Slani mafini sa grizom

Slani mafini sa grizom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Slani mafini sa grizom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
12
"Slani mafini sa grizom za doručak, užinu ili za put."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • griz - 200 g fini, pšenični
  • brašno - 100 g
  • prašak za pecivo - 10 - 12 g
  • kiselo mleko - 280 g
  • sveže mleko - 2 kašike
  • ulje - 70 ml
  • so - 1 kašičica, ravna
  • sir - po ukusu
  • čeri paradajz - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite dva velika jaja u činiji zajedno sa solju. Dodati kiselo mleko, homogenizovati i sipati ulje i sveže mleko, ponovo umutiti žicom.

Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa finim pšeničnim grizom.

Pomešajte suve i tečne sastojke tako što ćete kratko mutiti žicom dok ne postane glatka smesa.

Nauljite papirne korpice za mafine i stavite ih u gnezda kalupa za mafine.

Rasporedite smesu bez punjenja do vrha kako bi slani mafini imali mesta da narastu.

Odozgo izmrviti sir i staviti jedan kolut čeri paradajza. Možete posuti origanom ili drugim začinima po ukusu. Više sam voleo da ne dodam začine.

Stavite u zagrejanu rernu na 170 stepeni sa ventilatorom i pecite mafine sa sirom dok ne porumene, oko 16-20 minuta.

Slani mafini sa grizom savršeni za doručak, užinu ili za put!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: