Način pripreme
Umutite dva velika jaja u činiji zajedno sa solju. Dodati kiselo mleko, homogenizovati i sipati ulje i sveže mleko, ponovo umutiti žicom.
Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa finim pšeničnim grizom.
Pomešajte suve i tečne sastojke tako što ćete kratko mutiti žicom dok ne postane glatka smesa.
Nauljite papirne korpice za mafine i stavite ih u gnezda kalupa za mafine.
Rasporedite smesu bez punjenja do vrha kako bi slani mafini imali mesta da narastu.
Odozgo izmrviti sir i staviti jedan kolut čeri paradajza. Možete posuti origanom ili drugim začinima po ukusu. Više sam voleo da ne dodam začine.
Stavite u zagrejanu rernu na 170 stepeni sa ventilatorom i pecite mafine sa sirom dok ne porumene, oko 16-20 minuta.
Slani mafini sa grizom savršeni za doručak, užinu ili za put!