Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Slani mafini sa tikvicama

Slani mafini sa tikvicama

Slani mafini sa tikvicama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
6
"Slani mafini sa tikvicama, odgovarajući za grickanje u svako doba dana"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • tikvice - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • sir - 60 g
  • kačkavalj - 60 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • kukuruzno brašno - 1 supena kašika
  • belo brašno - 2 ili 3 supene kašike
  • susam - za posipanje
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Viljuškom se mute jaja u penu.

Dodaje se izrendana tikvica, ulje, so, usitnjeni sir i izrendani kačkavalj.

Kao poslednje dodaje se iseckana mirođija i obe vrste brašna sa praškom za pecivo.

Izmeša se gusta smesa.

Kašikom se sipa u papirne korpice, stavljene u velika gnezda za mafine 6 komada.

Posipa se belim i crnim susamom.

Peku se ukusni slani mafini u zagrejanoj rerni na 180°C dok čačkalica koja se zabode ne bude suva, manje od 20 minuta.

Ovi slani mafini sa tikvicama su sjajni za doručak i za grickanje u svako doba!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: