Način pripreme
Umutiti jaja sa šećerom, dodati slatko, kiselo mleko sa praškom za pecivo, ulje i sve dobro umutiti mikserom na srednjoj brzini.
Dodati griz, pa brašno. Po potrebi dodati još dve kašike brašna, zavisi od veličine jaja, gustine slatka i kiselog mleka. Trebalo bi da dobijete lepo testo za kolače.
Namažite kalupe za mafine uljem ili maslacem i svaki kalup napunite smesom do sredine.
Zatim u svaki kalup dodajte po kašičicu izmrvljene čokolade po želji, a preko sipajte ostatak smese i preliti dečje mafine.
Slatke mafine pečemo u umerenoj rerni dok ne budu gotovi! Pekla sam na 170 stepeni sa ventilatorom oko 20 minuta, zavisi od rerne, proveravam drvenim štapićem da li će se testo zalepiti za njega.
Ova doza je za 8-10 do 12 mafina sa grizom i slatkom, zavisi od veličine kalupa. Mali silikonski kalupi se ne mažu uljem i iz njih dobijate više komada.
Papirne obloge se takođe mogu koristiti za praktičnost u bilo kojem kalupu za mafine.