Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Brza predjela»Korejska salata od lignji i šargarepe

Korejska salata od lignji i šargarepe

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Korejska salata od lignji i šargarepe
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
24 min.
Porcije
4
"Poslužite uz lagano svetlo stono vino, limun vodku, džin. Uživajte u ukusnoj i zdravoj korejskoj salati od lignji i šargarepe! ​"

Potrebni sastojci

  • lignje - oko 400 g, telo
  • šargarepa - oko 200 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • ljuta crvena paprika
  • korijander - mleven
  • povrće - razno sveže
  • voćno sirće - prirodno
  • ulje
  • susamovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte lignje u slanoj vodi. Prva opcija je da lignje kuvate u ključaloj vodi 3-4 minuta, ne više, inače će postati tvrde.

Postoji još jedna opcija koju sam izabrao ovaj put: tela lignji jedno po jedno ubacim u ključalu vodu, sačekam 1 minut i izvadim. Dakle, skuvajte mekušce u nekoliko koraka. Ne morate sve bacati u lonac odjednom.

Ohladimo lignje. Luk je isečen na tanka rebarca. Šargarepa je narendana. Za korejsku šargarepu možete koristiti posebno rende.

Povrće prelijte ključalom vodom, zatvorite posudu poklopcem i ostavite 15 minuta.

Ohlađene lignje isecite na trakice.

Morskim plodovima dodajte soja sos, sirće, šećer i prstohvat soli. Promešamo.

Luk i šargarepu ocedite od viška vode i dodajte ih lignjama.

Dodajte beli luk prošao kroz presu, začine. Za kuvanje se preporučuje upotreba mešavine korejskih začina.

Pomešamo salatu sa šargarepom.

Prelijte salatu kipućim biljnim uljem i dobro promešajte. Salatu od lignji prekrijte šargarepom i lukom i ostavite u frižideru nekoliko sati ili preko noći. Što je duže salata od lignji začinjena, postaje ukusnija. Pre serviranja, po želji dodajte svež peršun ili celer.

Koristeći lignje i šargarepu kao glavne komponente, možete pripremiti razne ukusne i zdrave salate. I lignje i šargarepa su vredni i veoma zdravi prehrambeni proizvodi, sadrže mnoge supstance neophodne za ljudski organizam.

Lignje su praktično bez masti, a šargarepa se bolje apsorbuje sa mastima. Zbog toga se prelivi za takve salate najbolje prave na bazi biljnog ulja.

Poslužite uz lagano svetlo stono vino, limun vodku, džin. Uživajte u ukusnoj i zdravoj korejskoj salati od lignji i šargarepe!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti